SALTERIET

Salteriet grundades ute i Skagshamn av Gösta Hannell under 1940-talet, då andra världskriget pågick som värst. Skagshamn ligger väldigt vackert längst ut i kustbandet utmed Höga Kusten och var en naturlig plats för ett salteri. Egen brygga och hamn gjorde att platsen var mycket lämpad även om det låg en bit avsides.

Fisk var det gott om, däremot var det under kriget svårt att få tag på plåtburkar att förvara fisken i. Gösta Hannell såg potentialen i sin fisk, men också konsekvenserna av emballagebegränsningen och tog därmed saken, d v s plåtburken, i egna händer och startade därmed även en produktion av plåtemballage.

nextsmall.png

 
 

MEDARBETARE: På Gösta Hannells Fisksalteri är det 5-7 säsongsanställda under försäsongen då råvaran fiskas och ca 10-15 ungdomar under juli vid inläggning och burkering. Saltmästare är en hederstitel som man enbart kan bli genom lång erfarenhet och djup kunskap.

PRODUKTION: Totalt producerar vi cirka 200.000 burkar per år som säljs i Sverige och Finland.