TILLBAKA

strommingklammaStor.png

 

Surströmmingsklämma

INGREDIENSER:
Surströmming
Mandelpotatis
Tunnbröd (mjukt)
Tomater
Gul lök
Rödlök
Purjolök
Dill
Gräddfil
Lingonsylt (rårörda)
Vinägrett
Smör el. margarin

Tvätta/borsta potatis. Hacka tomater. Skala och finhacka lök. Finhacka dill. Filéa strömmingen och skär ev. i bitar.
Koka potatisen (med skal) i 10-12 minuter. Mandelpotatis kokar lätt sönder.
Duka upp ingredienserna på olika fat. Låt gästerna göra egna tunnbrödsklämmor.

Det här kan gästerna göra själva:
Smöra tunnbrödet. Skiva potatisen tunt och lägga på brödet. Skära små bitar av strömmingsfilén och sprida ut den på brödet. Toppa med lök och övriga ingredienser efter tycke och smak.

 
 

michaelStor.png

michaelTitle.png

FRÅN FASA
TILL FÖRTJUSNING

"Från att - vid något som liknade "nollning" - ha blivit tvingad att dricka surströmmingsspad, fanns en viss skepsis, även vid vuxen ålder. Som krögare fick jag beställningar om surströmmingsskivor... Det var först när gode vännen Patrik Hannell bjöd på årliga surströmmingsskivor som smaklökarna började vänja sig. Jag har här tagit fram några små tapas, som garanterat även den skeptiske kommer att gilla. Själv har jag definitivt gått från fasa till förtjusning."