TILLBAKA

kallaxtornStor.png

SURSTRÖMMINGSTORN

INGREDIENSER
60 gram  smör
1 skiva(or)  tunnbröd, mjukt
1 skiva(or)  tunnbröd, hårt
1,5 dl  vinägrettsås
40 gram  bladpersilja
1 st  tomat(er)
400 gram  crème fraiche
40 gram  dill, hackad
10 gram  persilja, finhackad
1 st  rödlök, finhackad
12 st  mandelpotatis
24 st  surströmmingsfilé(er)
20 gram  dill
Hacka fem av de sex surströmmings-filéerna. Koka och skiva mandelpotatisen.

2.
Blanda den hackade surströmmingen med potatis, rödlök, persilja och vinägrett till en röra.

3.
Använd en runt mått för att stansa ut fyra rundlar av mjukt tunnbröd. Fyll måttet med röran så att det blir cirka 6 cm höga torn. Placera slutligen tornet på en hård tunnbrödsskiva.

4.
Lägg tornet i mitten av en tallrik, garnera med en ros av den sjätte filén och en dillkvist.

5.
Blanda finhackad dill och cremé fraiche, garnera tallriken med några klickar av dillcrèmefraîchen, rödlök och tomat.

(Receptet kommer från Berns)