Besök från Discovery

 

Discovery och personal

 

Vi har i veckan haft celebert besök från tv kanalen Discovery channel som filmat oss för deras serie "How do they do it".

 

Det är alltid roligt med besök men denna gång var extra roligt då det finns så lite filmat material från surströmmingstillverkling, och det är på tiden att någon gör en informativ film om surströmmingshantverket.

 

Det märktes direkt att detta var proffs och att de har filmat en hel del intressanta företag över hela världen, men för dem var detta ändå väldigt exotiskt.¨

 

De filmade igenom varje moment i tillverkningen, från att fiskaren lämnar hamnen på morgonen, till att den färdiga burken kommer till butik.

 

Det blev långa dagar kan jag säga, för filmvanan hos oss som jobbar här är nära noll och sådana saker som att jobba framför kameran och låtsas att man inte blir filmad är inte så lätt som man kan tro.

 

Vi hade dock trevliga dagar med många skratt och nog blev det mest skratt när den engelska producenten för första gången i sitt liv åt surströmming på en liten middag vi hade efter jobbet.

 

Kameramannen kanske har svensk släkt han inte vet om, för han tog backning två gånger och jag tror vi har en kund där om vi någonsin skulle börja sälja surströmming i England.

 

Nu väntas bara att se det färdiga resultatet som kommer att sändas i september.

 

Discovery Filmar